Vigtigheden af styrketræning ved vægttab – Træn dig i form med Kaatsu Fitness

I denne blog kan du læse hvordan styrketræning og vægttab hænger sammen. Herunder hvordan Kaatsu-træning kan hjælpe med vægttab på flere måder. 

Tab dig ved at styrketræne!

Når det handler om at opnå et effektivt og varigt vægttab, så er styrketræning nok den mest anbefalelsesværdige træningsform man kan give sig i kast med. 

Det skyldes flere årsager. For at opnå et vægttab handler det i bund og grund om at være i kalorieunderskud, men alene vægttab i antal kg på vægten er ikke nødvendigvis et eftertragtet mål i sig selv, da f.eks. tab af muskelmasse ikke er hensigtsmæssigt. Vægttab handler for de fleste om at slanke sig, gennem at opnå en reduktion i fedtmasse på kroppen, fremfor blot en reduktion i antal kg – og her er styrketræning genialt!     

Hvorfor er styrketræning vigtigt, når det kommer til vægttab?

BMR (Basal Metabolic Rate), også kaldet basalstofskiftet, og er et udtryk for hvor meget energi vi forbruger i hvile. Størrelsen af ens BMR er bestemt ud fra en lang række faktorer herunder størrelsen af ens muskelmasse. Jo mere muskelmasse man har, jo større bliver ens BMR.

I forhold til den kardiovaskulære træning, hvor der her forbrændes meget under træning, er efterforbrændeingen ved styrketræning ikke bare større, men også mere vedvarende efter endt træning. Ved styrketræning opnås der nemlig en efterforbrænding der varer ved op til 48 timer efter endt træning. Det vil sige at, jo større muskler du har, jo flere kalorier forbrænder du bare ved at ligge på sofaen.

Muskler kræver mere energi for at holde sig i live og fastholdelse eller opbygning af muskelmasse er med til at øge dit basalstofskifte. Der er selvfølgelig forskel på, hvor intensiv styrketræning man udfører. Jo højere intensitet (belastning) man styrketræner med, jo større krav til restitution stilles der til kroppen.  

Hvis du kaster dig ud i en slankekur, som udelukkende består af cardio og/eller en kostplan med et kalorieunderskud (måske en juice-kur el.lign.), vil dit vægttab bestå i både tab af muskelmasse og fedtmasse. Sandsynligheden for at det holder vil derfor dale kraftigt. Inkorporerer du derimod styrketræning i din slankekur, fastholdes og opbygges muskelmassen.

Kilde: https://www.bodylab.dk/shop/styrketraening-og-vaegttab-709c1.html

Styrketræning og Kaatsu

Hvis du synes, at styrketræning virker uoverskuelig og tidskrævende, vil du blive rigtig glad for Kaatsu Fitness. Med Kaatsu-træning træner du kortvarigt med lav belastning, samtidig med at det er skånsomt mod led og sener. Det bedste af det hele er, at du opnår de samme resultater som med traditionel styrketræning.

Med Kaatsu-træning, også kendt som Blood Flow Restriction (BFR) træning, træner du med trykbånd omkring arme eller ben for at reducere blodgennemstrømningen til musklerne under træning. Gennem styrketræning kan Kaatsu altså hjælpe med vægttab på flere måder:

  1. Øget muskelmasse: Kaatsu-træning kan stimulere muskelvækst ved lavere intensiteter sammenlignet med traditionel styrketræning. Øget muskelmasse øger basalstofskiftet, hvilket betyder, at kroppen forbrænder flere kalorier i hvile.

  1. Forbedret metabolisme: Den intense muskelaktivering og metaboliske stress, er markant forøget under Kaatsu-træning, hvilket resulterer i flere forbrændte kalorier efter træningen.

  1. Højere hormonproduktion: Kaatsu-træning øger produktionen af væksthormon betragteligt, hvilket spiller en rolle i fedtforbrænding og muskelopbygning.

  1. Effektiv træning ved lav intensitet: Kaatsu-træning består af styrketræning ved lav intensitet, hvilket gør Kaatsu ekstra effektivt for personer som har svært ved at træne intensivt på grund af skader eller andre helbredsmæssige begrænsninger. Dette gør det lettere at opretholde en regelmæssig træningsrutine. Desuden tager en Kaatsu-træning højst 35 minutter at gennemføre, hvilket gør det mere overskueligt at komme afsted flere gange om ugen.

  1. Øget udholdenhed og præstation: Regelmæssig Kaatsu-træning kan forbedre muskeludholdenhed og præstation, hvilket gør det muligt at træne mere effektivt over tid og dermed forbrænde flere kalorier.

Det er vigtigt at bemærke, at Kaatsu-træning skal udføres korrekt og under vejledning af en kvalificeret instruktør for at undgå skader og sikre maksimal effektivitet. Inddragelse af Kaatsu-træning som en del af et overordnet vægttabsprogram, der inkluderer en balanceret kost og regelmæssig fysisk aktivitet, kan være en effektiv strategi for at opnå og opretholde vægttab.

Kontakt os på Info@kaatsufitness.dk for mere information om vores Vægttabsprogrammer og læs mere her.

ANTI AGING

“Skønhed kommer indefra.” KAATSU træning stimulerer produktionen af væksthormon, der hjælper med at regulere metabolisme, fremme kollagen-produktion, muskel og stærkere knogler. At udføre lavintensiv træning med KAATSU giver dig mulighed for at opnå maksimal effekt  uden at slide på kroppen. Forbliv stærk og selvsikker med forbedret fitness og wellness og oprethold en sund og høj livskvalitet.