Kaatsu er dit biohack til øget livskvalitet

Livskvalitet er et evigt aktuelt emne, og vejen til det gode liv er kommet endnu mere i fokus i slipstrømmen på corona-krisen. Det handler langt henad vejen om at have det godt i sin krop, i sit sind, og at have friheden til at gøre hvad man vil. Men hvordan relaterer det sig så til Kaatsu-træning? Det gør det fordi Kaatsu opbygger muskelfibre, og samtidig har en anti-aging effekt på kroppen (bl.a. øget væksthormon, stimulation af kollagensyntese mm.) uden at belaste kroppen unødigt. Kaatsu hjælper således direkte på funktionel kapacitet, sundhed og velvære – som er tre nøgleelementer for en oplevelse af øget livskvalitet. Rent biologisk mister man muskelmasse med alderen, hvis man ikke vedligeholder og træner kroppen. I alderen fra 30 – 50 år tabes i gennemsnit 10% af muskelfibrene, og fra 50- 80 år begynder det at gå rigtig stærkt, hvor man gennemsnitligt taber 30% af sin muskelmasse.

Sammenhæng mellem muskelmasse, immunforsvar og forventet levetid

Når muskelfibrene tabes, så mister man også de nervebaner(motorneuroner), der er forbundet til og aktiverer musklerne i deres funktion. Det er en af årsagerne til at man ofte ser uheldige faldskader hos ældre mennesker, da reaktionsevnen bliver forringet som følge af tab af motorneuroner forbundet til muskelfibre. Det er ikke kun reaktionsevne og styrke der mistes. Immunforsvar, tab af kognitiv funktion, knogleskørhed, dårligt kredsløb og tab af funktionel kapacitet følger også med som en direkte konsekvens af mistet muskelmasse. Det betyder faktisk at tab af muskelmasse er den enkeltstående faktor, der har allerstørst indflydelse i forhold til den gennemsnitlige levetid. Så derfor er der en sammenhæng mellem lav muskelmasse og forventning om kortere levetid.

Kaatsu – den lette game changer indenfor træning

Det er særligt de hvide muskelfibre, også kaldet ”de hurtige” eller type 2 fibre (i modsætning til ”de langsomme” røde fibre, kaldet type 1 fibre), som tabes. Type 2 fibre er dem, der har størst potentiale for muskelvækst samt styrke; dem vi gerne vil ramme, når vi går ned i et fitnesscenter. Udfordringen med konventionel træning er bare, at type 2 fibre kræver tung belastning for at aktiveres (70%+1 RM)*. I takt med at man bliver ældre bliver tung tidskrævende styrketræning en udfordring for mange, og den negative effekt (i form af belastningsskader og uhensigtsmæssigt slid på led) overskygger de positive gevinster. Døjer man ovenikøbet med skader, artrose, gigt eller andet, så vil man med konventionel træning ikke opnå stimulering af type 2 fibrene på et tilstrækkeligt højt niveau. Derfor er Kaatsu en game changer indenfor træning, idet man netop træner med lav belastning dvs. kun 20-30% 1RM*.

Du høster let alle de positive styrkegevinster på kort tid

Kaatsu-træning er et biohack, der muliggør maksimal stimulering af type 1- og type 2-fibre på kort tid med lav belastning, idet det kun kræver 20– 30% af 1 RM i forhold til 70% 1RM i konventionel styrketræning. Kaatsu muliggør således, at du kan høste alle de positive styrkegevinster fra tung tidskrævende konventionel styrketræning på kort tid og helt undgå de negative effekter fra tung træning. Kaatsu er dermed en løsning til at imødegå alderens trykken. Kaatsu leverer en effektiv og sund anti- aging effekt, der sikrer funktionel kapacitet, styrket immunforsvar og opretholdelse af en sund og stærk krop. Det er derfor, vi siger at Kaatsu ganske simpelt er et biohack, der vil sikre dig et højt niveau af livskvalitet langt op i alderen😊

*1RM står for en repetition max. Det vil sige den belastning i en given øvelse der er så tung, at du lige akkurat kan løfte den 1 gang. Hvis du f.eks. kan løfte 100 kg én gang i bænkpres så er det din 1 RM.
70% af 1RM betyder så at du i dét tilfælde skal have mindst 70 kg på stangen, når du træner for aktivering af type 2-muskelfibre. Det gælder for begyndere. Når du er mere trænet skal du for at sikre fortsat progression op på 80-90% 1RM

ANTI AGING

“Skønhed kommer indefra.” KAATSU træning stimulerer produktionen af væksthormon, der hjælper med at regulere metabolisme, fremme kollagen-produktion, muskel og stærkere knogler. At udføre lavintensiv træning med KAATSU giver dig mulighed for at opnå maksimal effekt  uden at slide på kroppen. Forbliv stærk og selvsikker med forbedret fitness og wellness og oprethold en sund og høj livskvalitet.