Kaatsu højner fysisk formåen hos fodboldspillere

Det var et slukøret dansk fodboldslandshold, der forlod banen efter 1-0 nederlaget til Australien ved VM i fodbold 2022. En fuser, der måske kunne have være undgået, hvis spillerne havde trænet Kaatsu. I hvert fald viser studier, at fodboldspecifik træning med blodgennemstrømningsbegrænsning forbedrer den fysiske kapacitet hos fodboldspillere.

I et Australsk studie publiceret i J Strength Con i juli 2022 undersøgte man effekten af Blood Flow Restriction (BFR)/Kaatsu i forbindelse med fodboldtræning. Studiet omfattede en undersøgelse af 19 semi-professionelle spillere, hvoraf ni spillere deltog i træningen som normalt, og 10 spillere gennemførte træningen med BFR/Kaatsu. Begge grupper udførte identiske aktiviteter under en seks ugers træningsperiode forud for sæsonen enten med eller uden BFR/Kaatsu på benene.

Større forbedringer for spillere med Kaatsu-træning

Træningen omfattede fodboldspecifikke øvelser. Før og efter blev spillerne styrketestede og vurderet for benstyrke og udholdenhed, evne til at ændre retning, udholdenhed og fodboldspecifik udholdenhed.

Studiet viste, at der var langt større forbedringer hos gruppen med BFR/Kaatsu sammenlignet med normal-gruppen i forhold til test af muskulær udholdenhed, evne til at ændre retning, aerob udholdenhed og fodboldspecifik udholdenhed.

Resultaterne viser klart, at holdsportstræning med BFR kan forbedre fysiske kvaliteter, der er relateret til præstationer hos fodboldspillere. Denne anvendelse af BFR kan således forbedre musklernes adaptive reaktioner uden at skulle dedikere yderligere træningstid til muskulære kvaliteter.

Måske det australske fodboldlandshold havde draget nytte af studiet, inden de mødte det danske landshold ved VM – det kunne i hvert fald være en opfordring til Kasper Hjulmand og de danske fodbolddrenge om at se nærmere på Kaatsu-træningens potentiale

Link til studiet: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32732777/

ANTI AGING

“Skønhed kommer indefra.” KAATSU træning stimulerer produktionen af væksthormon, der hjælper med at regulere metabolisme, fremme kollagen-produktion, muskel og stærkere knogler. At udføre lavintensiv træning med KAATSU giver dig mulighed for at opnå maksimal effekt  uden at slide på kroppen. Forbliv stærk og selvsikker med forbedret fitness og wellness og oprethold en sund og høj livskvalitet.