Vigtigheden af protein

KAATSU FITNESS anbefaler mindst 2 gram protein pr. kilo kropsvægt pr. dag hvis du vil have optimalt udbytte af din træning

Når du træner har du behov for ekstra protein, for at sikre et optimalt resultat af din træning. Det handler om, at ens netto-proteinbalance er i overskud. Når proteinbalancen er i underskud, taber man muskelmasse og styrke. Proteinbalancen stimuleres gennem aktivitet (træning) og proteinindtag.

Fra alderen 30 – 50 år taber vi i gns. 10% af vores muskelmasse.

Fra 50 – 80 år tabes i gns. 30% af muskelmassen. Muskeltab i denne alder kaldes også for sarkopeni (aldersbetinget muskeltab). Tab af muskelmasse i denne alder svækker immunforsvar og degeneration af kognitiv funktion.

Med alderen reduceres vores evne til at optage og udnytte protein. Dette er en af årsagerne til sarkopeni og det anbefales derfor at man øger sit proteinoptag når man bliver ældre – også selv om man ikke træner!

Når du træner har kroppen behov for ekstra protein. Forskning har vist, at proteinindtag på 2 gr/kg kropsvægt/dag er nødvendigt for at opnå et optimalt resultat og/eller bremse tab af muskelmasse.

Så vigtigt er det:

2 træningspas om ugen med et proteinoverskud leverer samme resultat som 3 træningspas med normalt proteinbalance eller 4-5 træningspas ugentligt hvor du er i proteinunderskud! Der er altså rigtig meget at hente ved at sikre tilstrækkelig med protein hvis du vil have maksimalt udbytte af din træning.

Et hovedmåltid, f.eks. en steak med tilbehør, indeholder ca. 29 gram protein. Hvis du vejer 80 kg skal du indtage 160 gr. protein dagligt – det svarer til 5,5 hovedmåltider dagligt! Det er de færreste der har tid og appetit til dette. Derfor anbefaler vi man supplerer sin kost med proteintilskud.

Du kan købe proteintilskud på nettet eller i vores centre.

Du kan læse flere blogindlæg fra KAATSU FITNESS her: https://kaatsufitness.dk/blog/

ANTI AGING

“Skønhed kommer indefra.” KAATSU træning stimulerer produktionen af væksthormon, der hjælper med at regulere metabolisme, fremme kollagen-produktion, muskel og stærkere knogler. At udføre lavintensiv træning med KAATSU giver dig mulighed for at opnå maksimal effekt  uden at slide på kroppen. Forbliv stærk og selvsikker med forbedret fitness og wellness og oprethold en sund og høj livskvalitet.