Kaatsu leverer samme resultater som konventionel tung belastningstræning for akillessene styrke.

Baggrund

Har du problemer med din akillessene under træning og sportsaktiviteter? Overbelastede akillessener er den 11. hyppigste problematik i forbindelse træning og sportsaktiviteter herunder padel tennis. De klassiske tegn på problemer med akillessenen er ømme og stive akillessener om morgenen, efter træning samt ømhed de første 10-15 min. ved træning. Det starter hyppigt med let ømhed og stivhed i senen, men symptomer vil ofte forværres over tid, hvis træningen fortsættes uændret. De overordnet bedste råd vil være justering af træningsbelastning og optræning af akillessenen, her vil Kaatsu-træning være et uvurderligt værktøj til netop dette.

Kaatsu-træning kan hjælpe med at forhindre eller forbedre smerter i akillessenen.

Forskning fra Tyskland og Norge har påvist, at Kaatsu-træning kan hjælpe med at forhindre eller forbedre smerter i akillessenen. Dette er gode nyheder for dem, der oplever ubehag i akillessenen, men som måske ikke kan klare de tunge træningsbelastninger.

I en undersøgelse deltog 55 raske mænd i alderen 18-40 år. De blev inddelt i tre grupper: den første gruppe trænede med høj belastning (70-85% af deres maksimale styrke), den anden gruppe trænede med lav belastning (20-35% af deres maksimale styrke) og brugte samtidig teknikken Blood Flow Restriction (BFR), mens den tredje gruppe slet ikke trænede. Alle træningsgrupper trænede i 14 uger, med mindst én hviledag mellem hver træningssession.

Resultaterne viste, at både den tunge belastningstræning og den lette belastningstræning med BFR-teknikken førte til markante forbedringer i akillessenens styrke og struktur. Der blev også observeret betydelige stigninger i muskelmassen og styrken i foden i begge træningsgrupper, mens den tredje gruppe som ikke trænede ikke, oplevede nogen ændringer.

Lav belastning og BFR-teknik opretholder muskelstyrke og følsomheden i akillessenen. 

Det konkluderes, at Kaatsu-træning, som involverer lav belastning og brug af BFR-teknikken, kan levere resultater på linje med traditionel, tung styrketræning. Dette er især værdifuldt for atleter, der ofte oplever skader som følge af nedsat styrke og mekanisk stivhed i akillessenen. Ved at træne med lav belastning og bruge BFR-teknikken kan de mindske smerter og betændelse, samtidig med at de opretholder muskelstyrke og øger følsomheden i akillessenen uden at overbelaste den. Dette er en vigtig tilgang til forebyggelse og forbedring af akillesseneproblemer i forbindelse med træning og sportsaktiviteter.

ANTI AGING

“Skønhed kommer indefra.” KAATSU træning stimulerer produktionen af væksthormon, der hjælper med at regulere metabolisme, fremme kollagen-produktion, muskel og stærkere knogler. At udføre lavintensiv træning med KAATSU giver dig mulighed for at opnå maksimal effekt  uden at slide på kroppen. Forbliv stærk og selvsikker med forbedret fitness og wellness og oprethold en sund og høj livskvalitet.