Case rapport om brugen af KAATSU i behandling af blodprop Dyb Venøs Thrombose (DVT).

Baggrund

Dyb Venøs Trombose (DVT) udgør en kompleks og potentielt alvorlig tilstand, især efter ortopædkirurgi i nedre dele af kroppen. En nylig amerikansk case rapport fra maj 2023 har kastet lys over den lovende anvendelse af Kaatsu (BFR) som en innovativ tilgang til behandling af en patient med en blodprop i benet.

DVT, en tilstand karakteriseret ved dannelse af blodpropper i dybe vener, kan komplicere rehabiliteringen efter knæoperationer og lignende procedurer. Traditionelle metoder involverer ofte antikoagulerende medicin for at forhindre blodpropper. Kaatsu-træning, derimod, har vist sig at øge forekomsten af tissue plasminogen activator (TpA), et protein, der letter nedbrydningen af blodpropper. Dette casestudie undersøger, hvordan Kaatsu kan integreres i behandlingen af DVT i kombination med konventionel terapi.

Case omhandlende 40-årig mand som oplever smerte efter knæoperation. 

 

En 40-årig mand henvendte sig 50 dage efter en knæoperation i højre knæ med stærke smerter i læggen, som skyldtes en aktiv DVT (blodprop). På dette tidspunkt tog patienten blodfortyndende medicin (apixaban 5 mg, to gange dagligt) og aspirin (81 mg, én gang dagligt) i en 3-måneders periode for at behandle DVT, men uden symptomatisk forbedring eller ændring i ultralydsscanning. Dette dannede grundlaget for at udforske Kaatsu som et supplement til den eksisterende behandlingsprotokol.

Resultater, der viser, at Kaatsu træning kan behandle blodpropper. 

Efter 5 personlige træningsbehandlinger med Kaatsu på de uinvolverede venstre ben, plus begge arme over en periode på 2,5 uger, oplevede patienten en bemærkelsesværdig reduktion af smerte fra 7/10 til 1/10, og DVT kunne ikke længere påvises med en ultralydsmåling.

KAATSU træning anvendt på de uinvolverede ekstremiteter hos en patient med en blodprop i benet (DVT), blev således forbundet med en opløsning af blodproppen uden bivirkninger. KAATSU syntes at virke ved at øge systemisk forekomst af TpA, hvilket faciliterer nedbrydningen af blodpropper.

Studiet tilbyder et indsigtsfuldt perspektiv på potentialet i at kombinere KAATSU med traditionel behandling af DVT. For yderligere detaljer og dybdegående analyse, henvises til det originale studie.

Link til forskning

ANTI AGING

“Skønhed kommer indefra.” KAATSU træning stimulerer produktionen af væksthormon, der hjælper med at regulere metabolisme, fremme kollagen-produktion, muskel og stærkere knogler. At udføre lavintensiv træning med KAATSU giver dig mulighed for at opnå maksimal effekt  uden at slide på kroppen. Forbliv stærk og selvsikker med forbedret fitness og wellness og oprethold en sund og høj livskvalitet.