Ny forskning viser at KAATSU er effektiv som behandlingsform ved åreforkalkning

Baggrund

Åreforkalkning som hoveddødsårsag hos voksne er en af de største udfordringer i moderne medicin. Perifer arteriel sygdom (PAD) er samtidig en tilstand med stigende forekomst på verdensplan. Sygdommen rammer mere end 20% af europæere og nordamerikanere i aldersgruppen > 55 år, og i gruppen > 70 år rammer den helt op til 60% af befolkningen. Blandt mange behandlingsformer er endovaskulær behandling fortsat den mest almindelige og non-invasive behandlingsmetode (Endovaskulær betyder, at operationen foregår inde i hovedpulsåren med brug af et tyndt, langt spiralformet rør. Ved at gå ind igennem en lille åbning i lysken, kan røret føres gennem pulsåren til det sted, hvor udposningen er), men det mest effektive er dog stadig genoptræning via fysisk træning.

Det nyeste skud på stammen af forskning indenfor innovative løsninger til endovaskulær behandling er at kombinere anaerobe intervaløvelser med KAATSU/Blood Flow Restriction (BFR) og afkøling.

Formål

Formålet med forskningen er at evaluere den endoteliale og angiogene respons på kombinationstræning med anaerobe intervaløvelser, KAATSU/Blood Flow Restriction (BFR) og afkøling.

Metoder

Undersøgelsen var opdelt i 2 faser: med raske frivillige og ikke-CLI-patienter (uden kroniske smerter i fødder og ben). 35 raske frivillige blev tilmeldt. I første trin af undersøgelsen udførte de en 21-minutters intervaltræning ved hjælp af en crosstrainer med kølende væsketrykmanchetter (arme: 40 mmHg; ben: 65 mmHg), således at de oplevede veneokklusion og et kølende sæde. De angiogene processer og endotelfunktioner blev overvåget af laboratorieparametre – vaskulær endotelvækstfaktor (VEGF), differentieringsklynger (CD31, CD34) samt billeddiagnostiske undersøgelser – flowmedieret dilatation (FMD), stivhedsindeks (SI), refleksionsindeks (RI)), reaktivt hyperæmiindeks (RHI) og augmentationsindeks (AI). Alle målinger blev udført før, samt 20 til 30 minutter efter træningen.

Resultater

Alle laboratorieparametrene var signifikant forhøjede efter BFRT-CD34 (ΔCD34: 0,13 vs 0,01 p < 0,001), CD31 (ΔCD31: 1,11 vs. 0,37 p < 0,001) og VEGFR: Δ.VEGFR: Δ,0,001 vs. og RI af alle endothelial billeddannelsesparametre ændrede sig signifikant efter BFRT sammenlignet med almindelig træning (FMD: 8,9 % vs 7,41 p < 0,001 ΔFMD: 2,89 vs 1,33 p < 0,01; RI: 63,94 vs. p > 0,001). RHI og AI var ikke væsentligt påvirket af nogen form for træning.

Konklusioner

BFR-træning stimulerer med succes akut angiogen respons og påvirker samtidig visse endotelfunktioner moderat. Resultaterne af dette indledende studium implementeres nu i 2. del af projektet, der vil involvere PAD-patienter.

ANTI AGING

“Skønhed kommer indefra.” KAATSU træning stimulerer produktionen af væksthormon, der hjælper med at regulere metabolisme, fremme kollagen-produktion, muskel og stærkere knogler. At udføre lavintensiv træning med KAATSU giver dig mulighed for at opnå maksimal effekt  uden at slide på kroppen. Forbliv stærk og selvsikker med forbedret fitness og wellness og oprethold en sund og høj livskvalitet.